Zijn galerij

Gepubliceerd op 15 maart 2024 om 11:47

Het voorjaar is weer in zicht, de zon breekt vaker door, het blijft langer licht, de krokussen en narcissen laten hun kleuren zien, en de vogeltjes fluiten wanneer ik wakker wordt. Hierbij moet ik altijd denken aan de volgende tekst uit Mattheüs 6 vers 26:

“Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels?”

Als God voor de vogels zorgt en wij veel belangrijker zijn dan de vogels, dan mogen wij erop vertrouwen dat God ook vandaag weer voor ons zorgt. Dat is wat deze tekst ons zegt.

De vogels bouwen hun nest met de dingen die ze kunnen vinden, mos, takjes, blaadjes, veertjes. Er is altijd wel wat te vinden. Elke vogel heeft, voordat de eieren worden gelegd, hun nest klaar. Zij hoeven zich geen zorgen te maken of er wel voldoende takjes zullen zijn, of er wel voldoende blaadjes zullen zijn. Ze zijn altijd voorzien. Ze moeten het er maar mee doen. Ze nemen genoegen met wat voorhanden is.

Wij maken ons vaak zorgen; komt het wel goed met deze wereld? Wordt mijn contract wel verlengd? Gaan mijn kinderen naar de juiste school? Waarom is er oorlog? Waarom is er ziekte? Hebben we aan het einde van de maand geen geldgebrek? Allerlei vragen uit ons dagelijks leven.

De vogels maken zich geen zorgen of hun nest wel op tijd klaar is. Ze werken hard, om dat te doen wat ze moeten doen. Ook wij werken allemaal hard, zodat we voldoende loon hebben om van te leven, om onze sociale contacten te onderhouden en om ons lichaam te onderhouden doormiddel van sport en gezonde voeding.

Maar hoe zit dit geestelijk? Worden wij voldoende gevoed door Gods woord. Onderhouden wij ons geestelijk welzijn ook? Lees je de bijbel en maak je stille tijd vrij voor en met Hem? God zal hoe dan ook voor ons zorgen, Hij heeft ons gemaakt, in genesis staat:

“en God schiep de mensen naar zijn beeld.”

Dat is mooi, dat is heel bijzonder. Wij zijn naar Zijn beeld geschapen. Als jij iets maakt, bijvoorbeeld een tekening, dan ben je daar trots op. Je wilt het graag aan iedereen laten zien. Wanneer iedereen het gezien heeft wordt het vaak opgeborgen ergens in een kast en komt het er misschien eens per jaar weer uit om opnieuw bekeken te worden. Maar je kunt er ook voor kiezen om het in te lijsten en op te hangen. Dan is het beschermd en kan het iedere dag bekeken worden.

Zo zijn jij en ik ook Gods werk; Wij worden niet opgeborgen, maar we worden te pronk gesteld. God is zo trots op ons dat Hij ons iedere dag wil zien. Hij wil ons iedere dag spreken. We worden door Hem beschermd met een mooie lijst. Hij heeft ons gemaakt en wij zijn allemaal, stuk voor stuk, een uniek schilderij wat tentoongesteld wordt. God heeft een grote galerij, daar is plek voor iedereen. Maar hang jij daar ook tussen? Ben jij net als de vogels vrij in je geloof in Hem en heb jij er alle vertrouwen in dat Hij voor je zorgt, zelfs wanneer het moeilijk is.

Ook wanneer er geen genoeg materiaal is om je nest te bouwen, zelfs dan zorgt God voor jou.

We hoeven ons geen zorgen te maken wanneer we Hem aannemen als onze redder. God stuurde ons zijn enige zoon. Jezus heeft laten zien dat geloof hebben met heel uw hart en ziel, ons bevrijd van zonde en dood.  Jezus overwon zelfs de dood voor ons en onze zonden. Dat mogen we gedenken en vieren in deze 40 dagen tijd en met Pasen.

Halleluja, Hij is opgestaan!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.