Voorjaar. Vooruit. Een nieuw begin.

Gepubliceerd op 25 maart 2023 om 13:52

Even met een bakje koffie aan de grote tafel, heerlijk genietend van de zon die op de ramen schijnt en de ruimte om me heen verwarmt. Wat kan ik hier van genieten. Het voorjaar komt eraan! Krokussen, narcissen en sneeuwklokjes bloeien volop in alle kleuren in onze tuin. Wat een pracht.

Na een lange, donkere en koude periode genaamd de winter, ben ik altijd blij dat we weer richting de zomer gaan. De lente is de voorbode van vooruit kijken naar de zomer, vooruit kijken naar nog meer zon en vooruit kijken naar de vakantie.

Maar laten we niet te snel gaan, het voorjaar is eerst in aantocht. In deze periode gaat de klok vooruit, breekt de zon steeds vaker door en mogen alle bloemen en bomen weer nieuwe bladeren, bloemen en vruchten verwelkomen. Na hun winterslaap mogen ze hun pracht en praal weer laten zien. Wat simpel: zon, water en goede grond zijn ze nodig om in hun groeicyclus dat te doen waarvoor ze bestemd zijn.

Zo simpel kan het voor ons ook zijn. Liefde, warmte en de gemeente van God. Elkaar mogen verwelkomen, elkaar mogen groeten en naar elkaar mogen luisteren. Dan mogen ook wij als gemeente groeien en onze pracht aan elkaar laten zien. De gaven die wij als mens van Hem gekregen hebben met elkaar delen. Wanneer we Hem toelaten in ons hart is alles mogelijk!

Met Pasen voor de deur is het nog belangrijker dat we gericht op onze toekomst kijken naar wat God ons wil vertellen. Welk plan Hij heeft voor onze toekomst. Hij heeft Zijn Zoon gegeven. Jezus is voor onze zonden gestorven. Denk je eens in, Jezus, de allerliefste zoon van God werd voor Zijn ogen gemarteld en beledigd. De pijn en emoties die daar aan de voet van de berg geweest moeten zijn, niet te bevatten.

Wat een verdrietige periode van rouw en eenzaamheid.

Maar… God heeft een plan! Jezus staat na 3 dagen weer op. De pijn, de ellende, de dood: overwonnen!

Zo wil God ons ook laten opstaan, vooruitkijkend, samen met Hem op pad gaan. Het verleden vergeten, de koude winter achter ons latend en opnieuw beginnen!

Laten we genieten van al het mooie wat Hij ons geeft. Laten we dankbaar zijn voor alles wat Hij voor ons doet en laten we toekomstplannen maken samen met Hem!

Kijk vooruit, volg Jezus!


Reactie plaatsen

Reacties

Eileen van Blerk
een jaar geleden

Mooie bemoedigende boodschap! Dankjewel.

Jan Bijlsma
een jaar geleden

Wat in moaie webside!